In beeld: een gesprek over het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid

28-07-2020

Er wordt al enige tijd gesproken over een tijd voor en na corona: oude gewoontes die plaats moeten maken voor een nieuw normaal waar inmiddels de nieuwigheid ook weer vanaf is. Maar de onderwerpen waar we bij de Idealenfabriek voor corona over spraken, discussieerden en ons voor inzetten zijn onveranderd gebleven en nog steeds relevant.

 

Afgelopen maart stond een bijeenkomst gepland rondom het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid. Wetenschapsjournalist Malou van Hintum stelt namelijk dat de psy-industrie ongelijkheid en armoede in stand houdt door problemen die (ook) politiek-maatschappelijke oorzaken hebben, enkel op een psychologisch-individueel niveau te proberen op te lossen. De bijeenkomst kon niet plaatsvinden, maar de boodschap willen we graag alsnog met u delen.

In het onderstaande filmpje gaan Malou en Lotte van Dillen (universitair hoofddocent bij de sectie sociale, economische en organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden) alsnog met elkaar in gesprek. Verliezen we de context rondom het individu te veel uit het oog? Wat is de uitkomst van alle vrijheden die we door de jaren heen hebben verworven? De antwoorden op deze en andere vragen beantwoordt Malou in de aangepaste doch vertrouwde setting van de Idealenfabriek.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info