Het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid

09-07-2020

Het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid valt onder het thema Ongelijkheid: Arm en Rijk. Andersland 02 staat in teken van dit thema. 

 

Malou van Hintum stelt dat de psy-industrie ongelijkheid en armoede instandhoudt door problemen die (ook) politiek-maatschappelijke oorzaken hebben, louter en alleen op een psychologisch-individueel niveau te proberen op te lossen. Wat voor discours hebben we eigenlijk gecreëerd met betrekking tot ongelijkheid en armoede in onze hyper-geïndividualiseerde maatschappij? En welke verantwoordelijkheid hebben de geprivilegieerden in onze samenleving hierin? Zie in het onderstaande filmpje het gesprek tussen Malou en Lotte van Dillen (universitair hoofddocent bij de sectie sociale, economische en organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden) over het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid. Deze bijeenkomst stond gepland in maart, maar werd geannuleerd vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

 

 

Benieuwd naar het artikel Het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid van Malou van Hintum? U leest het hier. Dit artikel is tevens op die pagina ook te beluisteren.